1e editie voetbal vaderdag van Wekema Voetbal bij Achilles 1894!

Zondag 20 juni j.l. organiseerde Wekema Voetbal bij Achilles 1894 de eerste editie van de voetbal vaderdag.

Bij ontvangst werden de deelnemers een kop koffie, thee of ranja aangeboden met een EK-koekje alvorens ze een samenwerkingscontract tekenden. Dit moment werd gefotografeerd door de fotografe van Kijkaan. In dit contract stond dat de kinderen met hun vader/opa gingen samenwerken, positief zijn naar elkaar, elkaar helpen waar nodig en er op deze manier een leuke dag van te maken.

Na een officiële voorstelronde op het veld werd begonnen met de ochtendtraining. Deze bestond eerst uit een warming-up waarbij met ludieke vormen een wedstrijdje werd gehouden waarbij of papa of het kind won. Vervolgens werden er gezamenlijk techniekoefeningen gedaan, werden er schitterende goals gemaakt tijdens afwerkvormen en waren er schitterende vader-zoon combinaties te zien tijdens de verschillende partijen die deze ochtend werden gedaan.

Na deze fanatieke ochtend werd er uitgebreid geluncht alvorens we starten met het middagprogramma. Beat the Clock was een samenwerkingsopdracht waarbij de deelnemers binnen een uur allemaal leuke en ludieke opdrachten moesten uitvoeren. Met een skippybal rond het veld, het aantal stoeltjes op de tribune tellen, vakschieten in een grote goal en nog veel meer. Hierna werden er een wedstrijd gespeeld tussen de papa’s en kinderen met een skippybal en werd er flessenvoetbal gespeeld. Hierna volgde een mixpartij waarbij vaders en kinderen bij elkaar werden ingedeeld en tegen andere teams speelden. Er werd binnen afgesloten met een patatje en snack alvorens de deelnemers na deze sportieve, leuke dag naar huis gingen.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en inzet, Achilles 1894 voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en Kijkaan voor het maken van de professionele foto bij het ondertekenen van het contract.